SERVICII "PLECHKOV SALES SCHOOL"
INSTRUIREA PRACTICĂ A MANAGERILOR DE VÂNZĂRI ȘI A CONDUCĂTORILOR
Tehnici de vânzări active și metode de lucru eficient cu clienții în magazin, în front-office și la recepție. Instruirea practică intensivă...
Set complet de instrumente pentru creșterea competențelor conducătorilor juniori și intermediari: gestionarea echipei, organizarea...
Set complet de instrumente pentru dezvoltarea centrului de instruire, trainerilor și mentorilor corporativi: traininguri pentru traineri...
Achiziționarea, configurarea și lansarea platformei online comode pentru organizarea instruirii și crearea bazei de cunoștințe pentru...
Elaborarea scripturilor de vânzări pentru call-centru pentru apelurile reci, calzi, de intrare și de ieșire. Elaborare, instruire, implementare...
VIP-proiecte de instruire corporativă pentru companie, cu elaborare individuală și implementare a tehnicilor de vânzări și a altor...
CONTACTAȚI-NE
Aveți întrebări? Doriți să stabiliți o întâlnire? Doriți să solicitați oferta comercială?
Contactați-ne la telefon sau prin mesaj. Sunteți o companie mare, o afacere mică sau un antreprenor freelancer - vă răspundem cu drag.
AVANTAJE "PLECHKOV SALES SCHOOL"
DE CE TRAININGURILE ȘI INSTRUIREA VÂNZĂTORILOR LA PSS?
  • 16 ANI DE INSTRUIRE PRACTICĂ ÎN AFACERI
    Proiectele de instruire a vânzătorilor și a conducătorilor au început în 2008, când Sergiu Plechkov (fondatorul și principalul trainer PSS) a devenit director al centrului de instruire într-o companie mare.
  • PESTE 3.500 DE VÂNZĂTORI ȘI CONDUCĂTORI
    În cadrul proiectelor de instruire au participat peste 3500 de vânzători și conducători a companiilor din diverse domenii - vânzări en-gros, cu amănuntul, vânzări online și offline. Vă invit să explorați lista serviciilor și informațiile despre trainer
  • 30.000 DE CONSULTAȚII ȘI APELURI ANALIZATE
    În timpul elaborării și implementării tehnologiilor de vânzare, am ascultat și am analizat peste 30.000 de apeluri telefonice, consultații în magazine și întâlniri “în teren”. Cu fiecare proiect, ne extindem experiența și îmbunătățim calitatea serviciilor noastre
  • COMPANII DIN 30 DE DOMENII DE ACTIVITATE
    În cadrul proiectelor corporative cu implicare operațională am colaborat cu mai mult de peste 50 de companii din 30 de domenii: produse și servicii, B2B, B2C, vânzare cu amănuntul, call-centre, vânzări directe, distribuție. Imaginați-vă - ne-am familiarizat în detaliu cu activitatea a 50 de afaceri!
  • 80 PROIECTE CU IMPLICARE OPERAȚIONALĂ
    Am realizat 80 de proiecte corporative cu implicare operațională completă - audit, elaborare, instruire și implementare a scripturilor, a tehnicilor de vânzare și a instrumentelor de gestionare a echipei pentru conducători. Proiectele implică toate departamentele companiei (vânzări, marketing, achiziții, depozit, logistică, contabilitate, IT etc.)
  • ROM-RUS: INSTRUIRE ȘI SCRIPTURI ÎN DOUĂ LIMBI
    În cadrul PSS instruirea este oferită în două limbi - română și rusă. Atunci când o companie tinde să obțină profit maxim, se recomandă ca vânzătorii să fie instruiți și să lucreze în ambele limbi. Prin urmare, scripturile, regulamentele și toate instrumentele de afaceri sunt dezvoltate și implementate atât în limba română, cât și în limba rusă.
  • CONSULTAȚII ȘI ASISTENȚĂ PENTRU CONDUCEREA COMPANIEI
    În cadrul instruirii în vânzări, întotdeauna abordăm și subiecte adiacente importante - motivația financiară a angajaților, atribuții de lucru ale conducătorilor, analiza, platformele de lucru (CRM, 1C, telefonie IP), etc. Datorită experienței avansate, oferim asistență în soluționarea diferitor situații care intervin.
  • INSTRUIREA PRACTICĂ, ACCENT PE REZULTAT
    Accentul este pus pe instruirea practică și sesiunile de formare direct la locul de muncă cu clienți reali. Scopul final al instruirii noastre este îmbunătățirea reală a rezultatelor companiilor - rezultate care pot fi măsurate în termeni de bani, procente, etc.
  • 95% DIN CLIENȚI SUNT DIN RECOMANDĂRI
    Majoritatea clienților noștri (19 din 20) vin din recomandări. Aceasta este o dovadă a nivelului de încredere din partea clienților și semn de recunoaștere a competențelor noastre. Clienții rezervă proiecte în mod anticipat, cu 3-6 luni înainte.
SOLICITARE DE OFERTĂ COMERCIALĂ

Dacă: a) nu v-ați decis asupra tipului de instruire necesară pentru compania dvs. sau b) căutați oferte comerciale de la diferiți traineri, nu ezitați să ne sunați sau scrieți. Vă vom trimite pe email o ofertă comercială pentru a face comparație sau licitație internă, ca ulterior să pregătiți setul final de acte pentru aprobarea bugetului la conducere.

EXPERT ÎN DOMENIUL DE INSTRUIRE:
SERGIU PLECHKOV (ПЛЕЧКОВ)
  • Trainer experimentat în vânzări, consultant de afaceri practic,
  • Proprietarul Școlii de Vânzări Active PLECHKOV SALES SCHOOL
  • A parcurs drumul de la vânzător-stagiar la director al Centrului de Instruire.
  • Antreprenor - a dezvoltat mai multe direcții de afaceri independent și în parteneriat.
  • A instruit practic peste 3500 de angajați și conducători din departamentele de vânzări
  • A analizat peste 30.000 de consultații și apeluri
  • A realizat 80 de proiecte complexe de creștere a eficienței departamentelor de vânzări în retail, call-centre, B2B
  • Autor al bestseller-ului "Vânzătorul Milionar"

REZULTATELE DUPĂ INSTRUIRE

  • Creșterea volumului vânzărilor în termeni financiari (venituri, cifră de afaceri)
  • Creșterea volumului vânzărilor în termeni cantitativi (SKU, poziții, bucăți, unități)
  • Numărul de comenzi, cereri, tranzacții
  • Numărul de lead-uri procesate, apeluri efectuate, întâlniri, clienți deserviți, oferte comerciale trimise
  • Procentul de îndeplinire a planului de vânzări și regularitatea îndeplinirii acestuia
  • Creșterea ratei de conversie (vizitator-cumpărător, apel-comandă, întâlnire-vânzare)
  • Creșterea valorii medii a cecelui (atât în termeni cantitativi, cât și în termeni financiari)
  • Creșterea bazei de clienți (numărul de clienți noi și clienți din anumite categorii)
  • Numărul de vizitatori ai site-ului și al magazinelor
  • Numărul de clienți reținuți și readuși
  • Reducerea volumului datoriilor (creșterea colectării)
REZULTATELE PROIECTELOR REALIZATE
“Rezultate” - exemplele rezultatelor obținute în cadrul proiectelor anterioare
“Recomandări” - lista de recomandări și comentarii importante la lansarea proiectului de instruire
CLIENȚII NOȘTRI - AFACERI MICI, MIJLOCII ȘI MARI
Dacă aveți 10 minute libere, vă invit să priviți fotografii din diferite proiecte realizate (circa 100 de fotografii). Există chiar și fotografii de acum 17 ani :-)
electronice
gadgeturi
electrocasnice
telefonie mobilă
servicii internet
produse de uz casnic
materiale de construcție
îngrășăminte minerale
agenții de imobil
școli de limbi străine
consultanță juridică
tipografii
piese auto
jucării pentru copii
săli de fitnes
turism
saloane de frumusețe
barbershopuri
medicină privată
mobilă
încălțăminte și îmbrăcăminte
cosmetice și parfumerie
companii MLM
psiholog, coach, trainer
companii de creditare
colectare datorii (collection)

ETAPELE COLABORĂRII

Lucrăm cu persoane juridice și fizice. Plata se efectuează: Pentru persoane juridice - prin transfer bancar sau cu cardul bancar. După finalizarea instruirii se emite e-factura și actul de predare-primire a lucrărilor. Pentru persoane fizice - achitarea prin card bancar

1
STABILIM O ÎNTÂLNIRE ÎN BIROU SAU ONLINE
De obicei întâlnirea are loc la sediul clientului în birou/magazin/fabrică pentru imersiune imediată în atmosfera de lucru. La fel este posibilă și întâlnirea online (Zoom, Meets, etc.) - recomandabil atunci când la întâlnire participă mai mulți manageri din diferite birouri. De asemenea, vă invităm să vizitați sediul "PSS" - întotdeauna bucuroși să vă primim :-)
2
PRIMA ÎNTÂLNIRE ȘI AUDITUL INIȚIAL
Întâlnirea durează aproximativ 1,5 ore, perioadă în care, se evaluează situația în departamentul de vânzări și se identifică solicitările companiei. Una din decizii luate în cadrul întâlnirii este formatul de instruire - training, proiect cu implicare operațională sau consultații individuale. Oferim cea mai eficientă opțiune în ceea ce privește bugetul, rezultatele și timpul investit.
3
ELABORAREA OFERTEI COMERCIALE
Următorul pas este elaborarea ofertei comerciale, care durează 1-2 zile. Oferta comercială include: programul de instruire, termenii de realizare, planul calendaristic și costul proiectului. După examinarea ofertei de către client, în caz de necesitate, se stabilește o nouă întâlnire pentru a discuta eventuale corecții la proiect.
4
SEMNAREA CONTRACTULUI ȘI LANSAREA PROIECTULUI
După aprobarea ofertei comerciale contractul este semnat de către ambele părți. "Acordul de confidențialitate" este parte importantă în cadrul contractului. În caz de necesitate, înainte de lansarea proiectului, se stabilește o întâlnire suplimentară (fizic sau la telefon), în cadrul căreia sunt discutate momente organizatorice și detalii finale.
HAIDEȚI SĂ DISCUTĂM LA TELEFON
Instruirea departamentului de vânzări este un pas important, de aceea, înainte de a planifica proiectul de instruire, bugetul și termenii de realizare, vă invităm să faceți cunoștință cu posibilile opțiuni de instruire a echipei dvs.
Școala de vânzări active și gestionare eficientă a echipei de vânzări Retail, Call-Center, B2B
© 2008-2024, "Plechkov Sales School" SRL
IDNO: 1012600008350